Tuesday, February 15, 2011

Saja nk tulih

Dah lama x update blog ni...mmg x da idea lngsung nk tulih apa....buh gmbaq asanya ok jgak...


baik pnya gmbaq ni...kna semelih..lau nk tgk jom tekan butang read more tu..lau x brani pon tekan la jgak tgk..hahahhahaha

Wednesday, December 1, 2010

Akhirnya...

Dah lama aku x update blog..besa la bz study rush final exam..(padahal facebook tiap2 ari bukak)..


Ha… ni nk cita sal ak da 5 bulan lebih aku x blik umah…bygkan betapa homesicknya aku dok kat perantauan… dah la raya d perantauan…sayu beb bila dgr takbir raya di kala semua org beraya ngan family, bermohon maaf ngan ibu bapa..tp kita d perantauan hanya mampu melihat dari jauh..hanya telefon mnjadi penghubung ku dengan ibu bapa ku semasa hari lebaran tu.. mungkin dugaan belajar jauh..apa2 trpaksa korban kn…

Hari yg ku tunggu telah tiba.. tanggal 23 November 2010, pukul 17.50 (air asia delay 15 minit ~cipet ayam toi ~).. aku berangkat dri tanah besar kuching ( betoi x bahasa aku) trun kuala lumpur..

Hanya tuhan saja yang tahu betapa happy ny aku time tu.. 5 bulan aku x blik jmpa family aku…n yg pling aku tnggu2 tentu nya My SYG (Najihah Abdullah)…5 bulan lebih rndu yg dipendam akhirnya dpat juga ku lepas kn…

Sesampainya di LCCT ngan mmbr aku lagu dua owg tu…bapak dia tlg antaq p KL Central…so save budget la x yah naik bas dah dri nk nggu bas penuh bawu jln.. smpai2 ja KL Central ak jln2 trnmpak seseorg yg sudah lma ingin ku temu… sapa lagi lau bukan syg aku ler.. (thanks syg coz snggup tnggu b kt KL Central)..

Dalam sehari tu aku spent msa ngan syg aku melepaskan segala rndu yg trpendam..huh!!! lega asanya…

Ni ada beberapa pic aku selitkan semasa aku kuaq dating ngan dia nih..hehehe..




jelir ja keja...tp aku suka...hehehe..cute kn..

 amacam?? nmpak kurus x aku?? ahaks

 pic2 yg aku suka..

yg ni no komen...hahahaha...mcm muka tuttt agi muka aku ni...jnji ak bahgia..hehe

Saturday, October 30, 2010

L0GhAt KedaH

ni ak ada sikit loghat2 kedah yg mngkin ampa semua taw n xtaw...



ACAQ – air sisa buangan warna hitam yg ada belakang dapur
BALOQ – berbilur (kena rotan)
BALOQ LIAT – malas
BALUN – pukul, belasah
BAN – tali air
BATAIH – jln raya, batas2 kebun sayur
BELAH – pergi meninggalkan dengan laju
BELAHAK – sendawa
BERADUN – banyak songeh (macam org bandar masuk kampung)
BEREMBA – bergerak dalam satu kumpulan
BLEMOIH – kotor (biasanya bila bermain dgn lumpur dsb)
BOH atau BUBUH – letak
BOK – tilam kekabu
BORGKYE – batang pancing
BOTOI – gelecek (bola), botol
BUAIH – buas ; ATAU terlampau aktif (bagi kalangan kanak2)
BULUQ – lapar
BUTA PERUT – bodoh
CAPOI – mulut laser
CELAPAK – serbu
CELUIH – muat
CEME – cth mata ceme
CEMERKAP =Cuai,lalai
CEMPERA – lari bertempiaran
CERIN – meremang bulu roma
CEMUIH – bosan
CONTIANG – Conteng
COQ – cucur

Friday, September 24, 2010

Tuesday, August 17, 2010

Apa Nk jdiK ni..

huhu..apa nk jdik ngan aku arini..tu xkna ni x kna..hahahahahah...
ntah la..boring aih..sja nk post cmni..
nk habaq td kat bazar tu ja yg jln cam sardin..smpai nk gerak x leh..semata2 nk beli nc cmpuq pon mkn msa sjam..huhu..wat la luas ckit jln tu..ni x wat kat jln sempit jgak..hmm..apa2 ja la...lantak..jnji dpat beli..lalala~